Uteliv i all enkelhet!

Alla kan göra det! Det gäller bara att ta sig tiden. Tänka till och hitta lusten!

För alla utflykter och äventyr behöver inte hinnas med under semestern.  De behöver absolut inte ens klämmas in under högsommaren. Eller ske på andra sidan jordklotet. De största äventyr går fint att finna där man är.

Själva har vi de senaste åren satsat hårt på att hemestra dvs hitta fina trevliga utflykter i närområdet, inom lagom långt avstånd och ungefär där vi bor. En övernattning räcker. Det går att ha med sig matsäck som räcker precis lagom länge. Man behöver inte planera ihjäl sig utan det är bara att dra iväg när man vill. Att söka äventyret i närområdet och varje dag är också nyttigt för både vår hälsa och vår miljö.

Hos Friluftsfrämjandet hittar du inspiration för 10 supersenkla små äventyr alla kan göra en helt vanlig vardag. Tio små tips för att fånga äventyret alla dagar och som också funkar innan och efter semestern och faktiskt hela året om!

Som t.ex. att bara vara ute, ät ute, ta dig till en park eller ett grönområde, ta möten, fika och jobbet med dig ut i friska luften. Tälta i trädgården, i hammocken, eller sov på balkongen. Eller varför inte bara med vidöppna fönster eller under soffbordet? Bädda med filtar, täcken eller kuddar eller skaffa dig en hängmatta.

För små barn så är en gräsplätt en äng. En skogsdunge en urskog och en lite vattendamm kan bli ett helt hav. Dessa små utflykter blir ofta minnen för resten av livet de med. Det är bara att ge sig ut på äventyr!

Lycka till!

Kram Anna

 

Lämna ett svar