Inget för nötallergiker. Och kanske inte för det minsta barnen heller, men ett himla smarrigt mellis tycker vi att detta rostade crunch är! Antingen att ta med i en liten burk i väskan och äta det som det är, eller varför inte i en skål tillsammans med riktigt tjock och smaskig yoghurt.
Så här brukar vi göra:
- Blanda ihop ca 4 dl dinkelflingor, 4 dl havregryn, 1 dl solroskärnor, 2 dl mandlar och några matskedar kakao i en skål.
- Smält 1-1½ dl kokosolja med ungefär lika mycket honung i en kastrull. Häll detta över blandningen och rör runt ordentligt.
- Lägg ut på en stor plåt och rosta i ugnen på 175 grader i 45-60 minuter. Rör gärna runt några gånger och ta ut blandningen den fått lite färg.
- Rosta 2 dl hasselnötter i en panna i ugnen. Har du varmluftsugn kan du göra det samtidigt som crunchet rostas. Skala sedan hasselnötterna genom att rulla dom i en handduk. Skalen faller då av. Grovhacka.
- Blanda ihop det rostade crunchet med grovhackade hasselnötter och så mycket kokosflarn som du själv tycker är gott. Man kan också lägga i lite torkade frukter eller bär efter egen smak.
Självklart kan man variera innehållet precis som man vill och lägga i de flingor, nötter och torkade frukter och bär som man själv gillar. Hoppas det smakar!