Smarrigt crunch till frukost, mellis och lunch

image

Inget för nötallergiker. Och kanske inte för det minsta barnen heller, men ett himla smarrigt mellis tycker vi att detta rostade crunch är!  Antingen att ta med i en liten burk i väskan och äta det som det är, eller varför inte i en skål tillsammans med riktigt tjock och smaskig yoghurt.

Så här brukar vi göra:

  1. Blanda ihop ca 4 dl dinkelflingor, 4 dl havregryn, 1 dl solroskärnor, 2 dl mandlar och några matskedar kakao i en skål.
  2. Smält 1-1½ dl kokosolja med ungefär lika mycket honung i en kastrull. Häll detta över blandningen och rör runt ordentligt.
  3. Lägg ut på en stor plåt och rosta i ugnen på 175 grader i 45-60 minuter. Rör gärna runt några gånger och ta ut blandningen den fått lite färg.
  4. Rosta 2 dl hasselnötter i en panna i ugnen. Har du varmluftsugn kan du göra det samtidigt som crunchet rostas. Skala sedan hasselnötterna genom att rulla dom i en handduk. Skalen faller då av. Grovhacka.
  5. Blanda ihop det rostade crunchet med grovhackade hasselnötter och så mycket kokosflarn som du själv tycker är gott. Man kan också lägga i lite torkade frukter eller bär efter egen smak.

Självklart kan man variera innehållet precis som man vill och lägga i de flingor, nötter och torkade frukter och bär som man själv gillar. Hoppas det smakar!

Lämna ett svar