Klimatstrejk!

Bilderesultat for tellus

Det finns så mycket vi alla kan göra varje dag för att minska vår belastning på klimatet. En fråga som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Syftet med just vår lilla butik har alltid varit vår gemensamma miljö och barnens framtid i fokus!

När vi startade vår butik för tolv år sedan vi ville bidra med ett fint, hållbart, miljövänligt alternativ till barn och deras föräldrar. Vi har alltid försökt vara ett miljövänligt alternativ i barnbutiksdjungeln. Där ökad konsumtion, mer smarta och plastiga varor, mer prylar, en blank glättad yta och att köpa nytt varit en stark trend under många år.

Vi hade från början aldrig kunna drömma om att vi skulle hamna där vi är idag. Att vi skulle bygga upp vår webbshop och ha anställda och en stor fin butik i vår hemstad år efter år. Det är vi otroligt stolta över!

Klimathotet , värnandet om miljön och våra barns framtid är det som driver oss. Enligt vårt synsätt så påverkar varje beslut vi tar idag våra barns framtid. Vi har alla sett Greta Thunbergs tal i FN. Rakt från hjärtat – in i allas våra hjärtan – och förhoppningsvis även vårt medvetande. För det är viktigt att vara medveten. Och fatta medvetna val!

Vi vet att vi kan uppfattas kärva. Vi vet att det förväntas att vi skall ge rabatter. Att vi skall ha kundklubb. Och erbjudanden. Men att medvetet undvika den sortens försäljningsargument är ett av våra ställningstagande. En del av vår dagliga lilla klimatstrejk vi bedrivit de senaste 12 åren.

En annan viktig del av vårt bidrag till kampen för miljön har varit att bygga upp ett leverantörsnätverk av över 100 olika leverantörer som vi är otroligt stolta över. Bland annat flera stora tyska tillverkare.

Men, kan den miljömedvetne då fråga – varför väljer vi inte svenska producenter? Det enkla svaret är att det är för att det tyvärr knappt finns någon svensk produktion längre. Det kan finnas svenska märken – men produktionen eller råvaran kommer ofta från andra länder. Vi bestämt oss att vara en butik där vi erbjuder marknadens enligt oss bästa och mest miljövänliga varor. Tex Tyskland är en mycket större marknad än den svenska och på så vis har tyska företag kunna fortsätta att producera hållbara varor inom landet eller åtminstone inom Europa. I vissa fall med europeisk råvara. Detta är faktorer som vi alltid beaktar när vi väljer våra inköp. Därför säljer vi en hel del tyska varor i vår butik.

Under några år har det varit ett stort fokus på skadliga kemikalier. Det är förstås något vi tycker är väldigt positivt. Självklart skall användandet av skadliga kemikalier begränsas och giftfria material skall aldrig användas i barns närhet. Att barn skall få i sig skadliga kemikalier genom leksaker eller babyprodukter är absurt och obehagligt.

Men det är nu också extra viktigt för oss vuxna att vara medvetna för här har också en helt ny marknad med kemikaliebantning öppnat upp för ökad konsumtion. Ökad konsumtion är en belastning på vår jord.

Vi har från början velat erbjuda våra kunder ett hållbart alternativ och helst i naturmaterial. Vi tror att nu vet vi alla vad microplasterna gör med vår miljö. Välj ett plastfritt alternativ när du kan!

Vi vill uppmana varje vuxen att exakt varje dag i varje beslut klimatstrejka lite mer för miljön, för vår jord och våra barns framtid. Alltså varje dag. Inte bara idag!

Idag är det barnen och de ungas dag!

Men strejka gärna mera och ha en fin dag! Kram!

Lämna ett svar