Sy ett pennfodral tillsammans

image image image

Ett enkelt fodral att hålla ordning på pennor och kritor med gör man lätt själv. Allt som behövs är ett tyg och en symaskin om man inte vill sy för hand. Vi sydde vårt pennfodral av 2 st kökshanddukar och en liten bit snedslå som vi hade hemma.

  1. Först la vi handdukarna på varandra och sydde ihop dem längs hela ytterkanten. Vill man göra lite elegantare kanter kan man vändsy ihop framsida och baksida.
  2. Efter det så vek vi upp ett veck längs hela ena långsidan. Lagom mycket för att pennorna skulle få plats på höjden utan att sticka ut för mycket. Det nålade vi fast för att det skulle bli lättare att sy.
  3. Sen så sydde vi fast vecket i båda ändarna. När vi gjorde det passade vi på att sy fast två stycken ca 20 cm långa band av snedslå i ena sidan. Detta används sedan för att hålla ihop fodralet när det är färdigt.
  4. Då har vi fått en lång ficka längs ena långsidan. För att pennorna inte skall åka omkring så sydde vi fack genom att sy raksömmar uppifrån och ner på fickan var 10:e cm ungefär.
  5. Sen så var det dags att lägga i alla pennor. Vika ner den andra långsidan över pennornas uddar som sticker upp ur facken så att de hålls på plats.
  6. Rulla ihop hela paketet till en rulle. Knyt ihop med bandet runt rullen så att det hela hålls ihop.

Himla fiffigt! På så sätt fick vi ett ca 50 cm långt pennfodral att sortera alla våra härliga pennor i regnbågens alla färger i. Det går att variera storleken precis som man vill så att det passar de pennor eller kritor som man vill hålla ordning på.

Lämna ett svar