Vika en vacker stjärna

img_8137

stjärna

Det här är ett enkelt och kul pyssel som man kan variera i det oändliga genom att ha olika färg och storlek på pappret som man använder beroende på hur man vill ha sin stjärna. Här har vi vikt en stor färgglad stjärna som en färgcirkel att sätta i ett fönster. Men man kan ha små papper. Alla i samma färg. Till exempel vita eller gula blir också fint!

Man behöver 8 st kvadratiska papper i valfri storlek. Dessa viks till ”diamanter” som man sedan sätter ihop tillsammans i en ring. De bildar tillsammans stjärnan. Så här gör man:

  1. Vik pappret på mitten på höjden och på tvären för att få ”markeringar” att vika efter i nästa steg. Öppna upp igen.
  2. Vrid på pappret ett kvarts varv. Vik ner spetsarna mot mitten.
  3. Du har nu fått en ny mindre kvadrat bestående av två lager papper.
  4. Vik in de övre halvorna av bladet från sidan som på den fjärde bilden. En sida i taget.
  5. Du har nu fått en första ”diamant”. Vik åtta likadana.
  6. De åtta diamanterna läggs ihop i en ring med de korta spetsarna in mot centrum som på bild 6. Lägg diamanterna omlott nertill mot mitten så får du en fin effekt.
  7. Sätt lite lim mellan diamanternas nederdelar så stjärnan håller ihop.
  8. Låt torka.
  9. Färdigt.

Sen är det bara att sätta upp stjärnan där du vill ha den. Man kan göra stjärnor tillsammans med barnen. Eller som en fin gå-borts-present. Eller som present till en nyfödd. Till ett dop. Eller bara ha som den är som en fin dekoration i hemmet. Vi gjorde en stjärna i silkespapper i olika färger och vi satte den i ett fönster så att ljuset lyser igenom pappren och färgerna blandas så ser det ännu mer spännande ut!

Lämna ett svar