Lite om waldorfdockor

Waldorfdockor är mjuka dockor tillverkade av naturmaterial. De är stoppade med kammad och tvättad ull vilket gör dem varma och mjuka och goa att krama. Ansiktet på en waldorfdocka har enkla detaljer som kan sys för hand eller målas på. Det enkla ansiktet är tänkt att tilltala fantasin och att de på så vi kan följa barnets egen sinnesstämning. Ibland kan dockan också ha en liten liten näsa. Håret är av garn.

I Waldorfskolor runt om hela jorden får barnen i klass 6 sy sig en mjuk docka. Genom att använda sin fantasi och skaparglädje får de fritt utan färdiga mallar och mönster sy en docka. Först gör man huvudet sen ritar och syr man en passande kropp. Slutresultatet blir en liten filur framsprungen ur eleven själv. Vill du sy en docka till eller tillsammans med ditt barn så hittar du en klassiskt beskrivning av Karin Neuschütz samt material till att göra sin egen waldordocka i KoKoBello.

Waldorfdockan är en mysig kompis och en härliga tygdocka i naturmaterial som har blivit en barndomsklassiker över hela världen.

I KoKoBello hittar du ett stort utbud handgjorda giftfria waldorfdockor i naturmaterial för barn i olika åldrar.