Påklädningstips barnkläder i obehandlad ull

Utrustningslista för hösten!

Vad behöver barnet av kläder och tillbehör till hösten?

Det är praktiskt att investera i mångsidiga plagg som kan bäras både inomhus och utomhus under olika väderförhållanden. Genom att välja kläder till i härlig naturlig obehandlad ull får du plagg som kan användas ofta och vid olika behov.

Obehandlad ull har en naturlig rengöringseffekt, vilket ger plaggen längre livslängd före tvätt. Obehandlad ull är naturligt smuts-  och vattenavstötande. Den andas och vädrar ut extra värme när det behövs samtidigt som den värmer när det behövs. 

Här får lite tips

Ull innerst är alltid det första och bästa tipset! Och helst året runt. Ull innest förhindrar att barnet blir fuktigt och för att sedan kylas ner när aktivitetsnivå och väder ändras. Det kan vara förstås vara smart att ha några extra byten:

Tröja, body, tights, byxor eller leggings / långkalsong 1-2 st / del

Plagg i mjuk skön ullsilke är perfekt som lager 1 närmast kroppen.

Tights eller byxor med ullstrumpor. Använd gärna byxor / leggings för äldre barn som rör sig mer, så att strumporna kan bytas. (Hål på knän stoppas eller lappas enkelt)

Tofflor eller skor

Tofflor är ett måste inomhus och våra mjuka sköna skinntoffor är följsamma och hållbara och tillverkade av giftfria skinn. Mockasulan ger också en liten halkskyddseffekt. Utomhus väljer vi skor med läder eller ullfoder som värmer utan att bli vått och lukta illa.

Ytterkläder / jacka eller overall 1 st

Jacka i valkad ull eller en tunnare vindjacka eller parka som ger en bra lager-på-lager-lösning om du föredrar det. Mellanskiktet kan tas bort om aktivitetsnivån eller temperaturen ändras. Regniga dagar kan du kombinera med tvådelade regnkläder.

Till de mindre barnen är en overall i valkad ull det bästa valet.  

Mössa 2 st

En tunn mössa eller sk väpnarluva (balaklava) kan bäras ensam eller i kombination med en sydväst, andra hattar eller huva. En mössa i ullfleece eller valkad ull är tjockare och kan användas i blåsigt och kallare väder.

Fuskpolo / loopscarf 1 st

En fuskpolo eller loopscarf används istället för en halsduk och förhindrar att barnet blir kallt eller blött runt halsen under ytterkläderna.



Vantar 1-2 par

I vårt sortiment hittar du mjuka vantar i ull som är vindtäta, vattenavvisande och håller sig varma även om de blir blöta. För de allra yngsta kan det vara bäst med stickade ullvantar. Vi har också funktionsvantar i med värmande ull för kallare väder. 



Ullsockor 2 par

En tunn följsam ullstrumpa är bra året runt och det räcker med ett par sådana i fodrade stövlar. I gummistövlar är det bra att lägga i en lite tjockare extra ullsula för att hålla värmen. 



Lammskinn och ullfilt

Vad ditt barn behöver för att sova varierar beroende på väder och årstider. Som komplement till barnvagnspåse är ett lammskinn och en ullfilt helt suveränt och det räcker oftast bra under årets varmare månader. 

Hoppas det var till hjälp!