Barnkläder i ull om sommaren!

Kan man ha det!?

Absolut säger vi!

Ull passar bäst året om. I stort sett oavsett väder och vind! Kanske lite extra bra i svenskt sommarväder som ju kan vara ombytligt. Kläder i ull och ullsilke är supersmart på semestern eftersom ullens alla goda egenskaper inte påverkas om de används länge utan tvätt! Tvärsom, eftersom det bästa för plagg i ekologisk ull är att de tvättas så sällan som möjligt faktiskt!

Lager på lager-principen


Klädernas grundfunktion är att hålla ditt barn torrt, varmt och skyddat.

Genom att klä ditt barn i flera tunna skikt kan du lätt reglera klädseln när vädret skiftar. Det brukar kallas för flerskiktsprincipen, eller lager på lager-principen. Och passar verkligen bra för svenskt sommarväder!

disana: Spring | Summer 21


SOMMARKLÄDER I ULL!


Lager på lager-principen fungerar bäst om du klär ditt barn i ull inifrån och ut. Ull värmer även när det är fuktigt, har god andningsförmåga och luktar sällan illa. Mjuk och klifri merinoull / ullsilke passar alldeles utmärkt närmast kroppen.

FÖRSTA SKIKTET TRANSPORTERAR BORT VÄTA

Lager på lager-principen börjar med lager 1 närmast kroppen.

Lager 1 ska hålla ditt barn torrt inifrån, även vid ansträngning och lek. Plagg i ull och ullsilke värmer även när de är fuktiga så det är det bästa närmast kroppen. De tunnare plaggen i ullsilke passar också fint för att skydda barnets känsliga hud från solens strålar.

Grundfunktionen för detta lager är att släppa ut fukt och överskottsvärme till ett absorberande skikt längre ut.


ANDRA SKIKTET ABSORBERAR VÄTA OCH VÄRMER

Mellanskiktet är klädlagret som ska absorbera fukt ur det första klädlagret, bort från kroppen. Ull passar förstås utmärkt i det andra skiktet.


I KoKoBello hittar du ett stort urval barnkläder i ull i olika tjocklek. Stickad ull, ullfrotté och lite tjockare plagg i valkad ull och ullfleece som passar alldeles utmärkt som lager 2 beroende på hur varmt du vill att detta lager skall vara. Alla våra plagg är i 100% ekologisk ull. Dvs 100% naturmaterial och utan skadliga kemikalier!

Detta lagret är det som också värmer mest och ska vara det reglerande skiktet. Vill du ha mer värme väljer du ullfleece eller valkad ull. Annars är en tröja i ullsilke, ull eller ullfrottée toppen!

pull et cardigan - Lunaviolette e-boutique


YTTRE SKIKTET SKYDDAR MOT VIND OCH VÄTA

Yttre skiktet skall i första hand ge skydd mot vind, nederbörd och kyla. En annan viktig uppgift är att det kan fungera som värmereglering. Plaggen i detta lager ska vara rymliga och skydda känsliga delar på kroppen.

Traditionella regnställ dvs galonisar som skyddar mot vind, regn och snö kan kompletteras med en sydväst är toppen när det regnar om sommaren.

I torrare väder är valkad ull verkligen det bästa alternativet!

På huvudet kompletterar du med en mössa, en väpnarluva eller en ordentligt solhatt för sommarens soligaste och varmaste dagar.

Baby Overalls & Jackets – Arbre Bleu

ETT EXTRA YTTERSTA LAGER KAN GE EXTRA ISOLERING

Det här kan vara ett förstärkningsplagg för stunder när barnet är stillasittande. En lite varmare mössa, väst, överdragsbyxor och en tjocktröja kan då komma väl till pass.

Ullfibrer har en värmande förmåga i sig själv, vilket innebär att de inte är beroende av överskottsvärme från barnet för att hålla värmen.

Plagg i ullfleece eller valkad ull som kan kännas för varma under lek och aktivitet, passar perfekt under rast eller kvällen eller kallare dagar. De är också perfekta om barnet sitter i vagn eller bärsjal eller bärsele!

Genom att investera i några få utvalda och riktigt hållbara plagg kan du hålla ditt barn varmt och gott hela sommaren!

Hoppas det var till hjälp!