Vinteroverall från Reima fri från flourkarboner. Ökotex certifierad enligt Ökotex standard 100 klass I

Det här med vinteroverall är svårt i vårt kalla avlånga land. Visst önskar man att det gick att klä sig i naturmaterial inifrån och ut året om över hela landet. Men sanningen är att ibland behövs lite mer vattentålighet och extra värme i kalla vintern.

I KoKoBello säljer vi skal, regn och vinterplagg från Reima. Utvalt av oss eftersom de lägger stor vikt på att skydda våra barn och vår framtid från de mest skadliga kemikalierna genom hela sin produktion till färdiga plagg.

Puhuri är en utmärkt och prisvärd vinteroverall för småbarn med en massa fina hållbara detaljer. Den är tillverkad i smutsavvisande vatten- och vindtätt material som är fritt från flourkarboner samt Ökotex certifierat enligt Ökotex standard 100 klass I. Extra isolering över rumpan som värmer under lekar i snön. Mjukt foder och lång dragkedja underlättar påklädningen och midjan kan justeras. Två fickor med klaff där små skatter hålls i tryggt förvar. Luvan går fint att plocka bort om man så önskar. Alla sömmar förseglade vattentäta. Den har också lite extra isolering över rumpan vilket kan vara skönt om man är ute hela dagen!

Inspirerad av naturen själv

Ytbehandligen är flouorokarbonfri vatten- och smutsavvisande BIONIC-FINISH®ECO! Bionic-Finish ECO är en behandling av tyg som ger en vattenavvisande yta och därför lämpar sig bra för funktionskläder. Beläggningen är inspirerad av naturen själv – daggtyngda löv eller fåglars vattenavvisande fjäderskrud. Till skillnad från många andra impregneringar är Bionic-Finish ECO helt fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin som vanligtvis används i konventionell produktion. Flourkarboner har visat sig vara hormonstörande och leda till en rad hälsoproblem.

Bionic-Finish ECO är helt fri från dessa skadliga kemikalier! Alla plagg från Reima du hittar i KoKoBello är Ökotex certifierad enligt Ökotex standard 100 klass I. Så bra som det kan bli.

Lämna ett svar