Skur – gummistövel till viss del tillverkad av sockerrör!

Gummistöveln Skur är vattentät, enkel att ta av och på för barnen själva, fin och antagligen världens mest miljövänliga gummistövel. 

Normalt sett tillverkas denna typ av formgjutna gummistövlar av oljebaserade material. Kavat har länge letat efter ett material som är miljövänligt och förnyelsebart och samtidigt klarar samma kvalitetskrav som vanliga gummistövlar. Nu har de lyckats med det.

Skur tillverkas i alla fall till en hel tredjedel av sockerrör som odlats i Brasilien, på kontrollerade odlingar långt ifrån regnskogsområden. Av sockerrören framställs små kulor i olika färger. Kulorna smälts i hög värme och sprutas sedan in i en aluminiumform. När den kallnat öppnas formen och den blivande stöveln rensas ren från överblivet material, som samlas ihop och återvinns.

Skur är lika mjuka, lätta och hållbara som andra gummistövlar för barn. De är testade för alla klimat och går att tvätta i tvättmaskin i 30 grader. Och precis som för Kavats andra produkter är de garanterat fria från farliga ämnen.

Du hittar dem här.

Redan idag är Kavat världsledande när det gäller tillverkning av miljömärkta skor. Förutom att använda miljövänligt läder i skor, miljövänligt SEBS-gummi i stövlar och miljöcertifierad bomull i tygskor, så försöker de också att vara i framkant när det gäller att tillverka skor i delvis återvunnet material och helt nya material. Kavats nya gummistövlar av sockerrör är ett steg på den vägen.

Vi är sedan många år mycket stolta återförsäljare av miljömärkta skor från Kavat!


Lämna ett svar