Musikinstrument för kreativa barn!

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

I KoKoBello hittar du musikinstrument till barn! Musik är ett utmärkt sätt att utveckla såväl kreativitet som finmotorik hos barn!

I vårt sortiment hittar du lokalt producerade musikinstrument från Auris och Choroi. Instrument av högsta klass om har utvecklats i samarbete med musiker, lärare, terapeuter och instrumenttillverkare från hela Europa i syfte att skapa instrument som passar fint att spela med ensam eller i grupp. För såväl nybörjare som musiker.

Auris

Auris mål är att musikinstrumentets ljud via örat ska väcka nyfikenhet hos barnet att vilja skapa musik. Det viktigaste och mest grundläggande målet för Auris är att skapa harmoni mellan vad örat hör, handen känner och ögat ser. Det exklusiva materialvalet och den karakteristiska vackra formen är resultatet av en vilja att skapa en fin samverkan av ljud och funktion. Musikinstrumenten från Auris har klang och design av högsta klass och passar lika bra hemma som på förskola och skola. Att spela för eller tillsammans med barn är den perfekta gåvan!

I vårt sortiment hittar du Auris klassiska instrument – rörtrumma, klockspel och harpa.

Choroi

I KoKoBello hittar du också ett stort utbud flöjter från Choroi.

I mer än femtio år har Choroi utvecklat innovativa musikinstrument som inspirerar till kreativt spelande. En av de speciella egenskaperna hos Choroi-instrument är det unika “öppna” ljudet. Naturligtvis spelar också materialvalet också en viktig roll. Där materialets inre kvalitet rör vid den inre strängen i lyssnaren. Choroi-instrumenten är handgjorda från noggrant utvalda material – som avslöjar det unika och vackra ljudet i materialet. Instrumenten är enkla att spela på kreativt och intuitivt. Choroi-flöjterna är idealiska för användning såväl i hemmet som i förskola/skola och terapi. Att göra musik tillsammans är ett underbart sätt att uppleva gemenskap på.

Choroi’s flöjter är speciellt utvecklade för barn. När barn använder flöjterna i gruppspel framkommer deras fina kvaliteter lite extra bra. Flöjtens mjuka ton harmoniseras till en trevlig klingande helhet, även för nybörjare, utan de vanliga övertonerna och dissonanserna som kan uppstå med vanliga blockflöjter. De olika flöjterna – intervallflöjterna och de pentatoniska flöjternas skala harmonierar fint tillsammans och de är utvecklade för att öka den musikaliska kapaciteten hos barn och nybörjare. För den som så önskar så har vi också Choroi diatonisk C-flöjt Octa som är en diatonisk flöjt i ”vanlig” C skala.

Instrumenten finns att köpa både i vår butik i Södertälje och on-line.