Kläder när du bär ditt barn!

Många funderar på hur man skall klä sitt barn bäst då man bär det i bärsjal eller ergonomisk bärsele. Det beror förstås på hur stort barnet är, vilken tid på året det är samt om man bär inomhus eller utomhus.

I KoKoBello hittar du ett utvalt sortiment kläder till barn som passar lite extra bra till barn som blir burna. Vi har ett stort sortiment varma sköna mjuka ullkläder i olika tjocklek som värmer inifrån och ut samtidigt som de andas, vädrar ut överskottsvärme och inte blir kalla om de blir våta av värme eller t.ex. regn. 

När man bär barn så delar barnet och den som bär det värme. Barnet blir också helt naturligt lite varmare än vanligt av en reflex som ökar blodcirkulationen då det blir buret hjärta mot hjärta. Inomhus och på sommaren kan det ibland räcka med bara en liten ullbyxa och något som skyddar huden. När man går ut får man skydda barnet lite extra. Under de kallare årstiderna mot kyla och blåst. Ben, armar och huvud som sticker ut blir lättare nerkylda och kan ha svårt att hålla värmen. Speciellt benen på de lite större barnen som hänger ner och hamnar utanför bärsjalen eller bärselen. 

Det kan vara skönt för barnet att ha någon slags tossor eller booties med extra långa skaft eller benvärmare till fötterna och benen. Händerna hålls varma med vantar i ull och på huvudet är det praktiskt med någon slags väpnarluva som håller värmen kvar i barnets kropp samt värmer skönt i barnets nacke. Fuskpolo är ett bra komplement till mössa. Perfekt ytterst är en varm och skön ulloverall med rejäla muddar eller fickor som går att vika över händer och fötter. 

De minsta barnen kan man lätt bära på magen innanför en jacka eller tröja i större storlek.  Man låter då bara huvudet sticka upp i jacköppningen. Då kan man behöva värma sitt eget bröst med en halsduk. De lite större barnen kan man klä i vanliga varma kläder och bär det utanpå sina egna kläder.

Vill man kan man även skaffa sig själv ett skyddande bärskydd eller en  bärjacka i värmande ull!

Massa härliga ullkläder och mer tips hittar du på vår hemsida.

Hoppas det är till hjälp!

Lämna ett svar