Hellre grönt året om än en svart fredag – vi firar inte black friday i KoKoBello

14262857_1798788960378699_1130281394_n

Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Det är också den dagen då företagens resultatsiffror skall vända från minus till plus i redovisningen. Många reser för att besöka föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving och är sedan extra lediga på klämfredagen, och kan ägna hela dagen åt shopping. I Sverige firar vi inte Thanksgiving och har ingen klämfredag dagen efter. Men trots det så är det allt fler butiker och kedjor som hakat på Black Friday. Men nu går till och med Svensk Handel ut och kritiserar kampanjen.

  • ” Handeln har väckt ett reamonster som alltid vill handla till rea, säger Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.”

Svensk Handel oroas av utvecklingen inte minst för de mindre butikerna. För många mindre handlare är detta en tuff utveckling och varje företag måste utforma strategier utifrån detta säger Svensk Handel.

I KoKoBello har vi som policy att inte driva upp handel med hjälp av rea, rabattkoder eller kampanjer och har därför inga extra erbjudanden denna dag. Vi försöker istället ha lägsta möjliga pris på alla våra hållbara varor året om. Vi satsar på kvalitet och vill i stället ge våra kunder att göra bra medvetna miljöval till bästa möjliga pris året om istället.

Vi hoppas på våra kunders förståelse för det!

p.s. däremot har vi extra söndagsöppet i butiken på Nygatan 12 i Södertälje kl 11-15 alla söndagar i advent för att vi tycker det är så mysigt. Förutom att vi har öppet mån-fre 10-18 och lördag 10-15 som vanligt. Välkommen!

kokobello_lt_nov_2016_med_tider_jpg

Lämna ett svar