Sommarkvällar hos Tom tits Experiment – Hortus Conclusus

CIMG2447

Detta måste vi bara tipsa om!

Vid åtta tillfällen i sommar kommer Tom tits skapa en mötesplats i skymningen för forskning, visioner, inspiration med goda exempel som bjuder in till samtal om framtidens regenerativa samhälle. 

Tanken är att skapa en mötesplats för andra som inte heller kan sluta tänka på miljö- och klimatförändringar, men precis lika mycket för den som vill komma hit en vacker vår- eller sommarkväll för att äta, ta en öl eller bara hänga i trädgården.

Varje kväll har sitt eget tema med specialinbjudna gäster. Tillsammans med besökarna är detta tänkt som kollaborativt laboratorium för hållbarhets-nörderi, gemenskap, mångfald och framtidstro. Världen behöver nya drömmar, nya tankar och innovationer för att vi ska kunna bygga ett samhälle som inte förbrukar kommande generationers resurser. Vi behöver gemenskap och samarbeten över många olika slags gränser för att nå hela vägen. Men framför allt behöver vi gå till handling.

Vid uteköket serveras experimentell mat av säsongens närodlade, ekologiska råvaror och ekologiskt vin eller öl serveras på uteserveringen mitt i trädgården. Parken kommer vara öppen hela kvällen och alla vuxna som i hemlighet längtat efter att gå loss bland experimenten har nu chansen, dessutom ackompanjerat av en DJ.

Varje tillfälle kommer se olika ut och det går att läsa om eventet på Tom tits hemsida samt på Hortus Conclusus Facebook-sida.

Nästa tillfälle är den 22 maj, som också är den den Biologiska mångfaldens dag utlyst av FN. Fokus kommer att ligga på biologisk mångfald bland insekter och i våra trädgårdar och denna kväll kommer vi få svar på varför humlor och bin är viktiga och hur du får dem till din egen trädgård.  Hur kan trädgården gynna insekterna och hur kan den på bästa sätt gynna oss?

Gäst denna gång är Urban Wahlstedt, som är dockmakare och insektsnörd med fokus på vildbin, getingar och humlor.  Han kommer ta med sina insektsdockor och berättar om insekternas liv. Hur spännande låter inte det?

Parken är öppen mellan 17-22, baren 17-21, experimentellt utekök 18-20.30.

Entré: 50 kronor och du köper din biljett på plats.

Eldar tänds i skymningen och filtar plockas fram. Grönskan har återvänt och vindarna börjar bli varma.

Detta blir bara så mysigt! Det vågar vi lova!

Lämna ett svar