Tidelipom pom i fest och schlagertider!

näst sista

bild 1

bild 2

ok 1

ok 2

ok 3

sistaPom pom är en riktig klassiker när det gäller kalaspyssel. Det är rätt så enkelt att göra och man kan hitta enkla instruktioner på många ställen på nätet. Här har vi gjort pom poms i lite ovanliga färger för att piffa upp till festen, dopet eller bara att hänga upp hemma för att det är så fint!

Så här gör vi våra pom poms:

  1. Klipp ut rutor av silkespapper i den storlek som du vill ha på dina pom poms. Våra ark är ca 25×25 cm och vi har 8-10 ark i varje pom pom.
  2. Lägg arken på varandra och vik dem som ett dragspel. Beronde på hur brett man viker ser den färdiga pom pomen olika ut. Vi tycker det blir bäst med ca 2-2,25 cm breda veck ungefär.
  3. När man vikt ihop traven med ark som ett dragspel på ena ledden. Viker man ihop remsam på mitten.
  4. Sen lägger man en tråd två varv runt mitten och knyter en knut och lämnar långa ändra. Dessa använder man sen för att hänga upp pom pomen med. Vi använde lingarn för det är så vackert. Men man kan ta vilket snöre eller vilken tråd som helst som man har hemma. Bäst är om man inte drar ihop allt för hårt runt pappret. Är det hårt åtdraget på mitten är det lite krångligare att bre ut silkespappret längre fram.
  5. Klipp sedan av topparna på pappersremsan i båda ändarna. Man kan klippa runt eller spetsigt beroende på hur man vill ha det.
  6. Nu är det dags att breda ut silkespappret i remsan som ”blomblad” ett och ett och det är det som blir själva fluffet. Först från ena hållet och sedan från det andra. Här kan det vara bra att vara lite försiktig så att pappret inte går sönder allt för mycket. Men lite ruffs får man tåla!
  7. När alla ark är utvecklade är pom pomen klar. Nu kan man forma den lite som man vill och sen är det dags att hänga upp med snörstumpen.

Man kan göra dem med vilket papper som helst men helst ett papper som inte går sönder allt för lätt. I de som ser ut som blommor har vi lagt papper i färgordning. Ungefär som en regnbåge från grönt till lila. När man sen vecklar ut bladen kommer de i den ordning de är lagda och det blir en rätt fin effekt. Perfekt till sommarkalaset!

2 Comments

Lämna ett svar